Free cookie consent management tool by TermsFeed

24 OKT 2022

40 000 EURO till Swegreen inför USA-etablering

Swegreen beviljas stödfinansiering för att expandera internationellt, med fokus på den amerikanska marknaden. Stödet kommer från fonden Nopef som jobbar för att möjliggöra en uppskalning av nordiska miljövänliga lösningar på globala marknader.

Nordic Project Fund (Nopef) erbjuder nordiska företag finansiellt stöd för bedömning och beredning av internationella investeringar. Men även finansiering inför en eventuell etablering av företagsverksamheten på utländska marknader utanför EU. Nu har fonden genom det nordiska miljöfinansieringsbolaget Nordic Environment Finance Corporation (Nefco) och Nordiska ministerrådet (de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan) beviljat Swegreen 40 000 EURO för marknadsexpansion och etablering i USA.
– Vi är stolta över det enhälliga beslutet från bedömaren hos fonden. Vi kommer att göra vårt bästa för att sätta upp en effektiv strategi för expansion av vår innovation till den amerikanska marknaden under 2023. Detta kommer att ske i ett samarbete med en lokal och erfaren aktör, säger Swegreens projektledare och Chief Innovation Officer Sepehr Mousavi.
Målet för fonden Nopef är att stärka den internationella konkurrenskraften hos nordiska små och medelstora företag (SME). Detta genom att främja nordiska gröna och hållbara lösningar på globala marknader. När fonden bedömer projekt som Swegreens tittar man på om projektet har en positiv påverkan på miljön och klimatet samt om det finns konkreta exportmöjligheter och ett främjande av nordisk teknologi och värderingar.
– Våra satsningar på att utforska den amerikanska marknaden startade redan 2020. Något som lett till ett numera tvåårigt nära samarbete med Kogod Business School och det exekutiva masterprogrammet ”Sustainable Management” på American University of Washington DC. USA är en viktig marknad med hög potential för oss. Både sett till en expansion av våra instore-lösningar och inför eventuell riskkapitalfinansiering.

Redan för två år sedan startade Swegreen upp ett samarbete med masterprogrammet ”Sustainable Management” på American University of Washington DC, med tanke på kommande internationell expansion.