Free cookie consent management tool by TermsFeed

2 JUN 2022

Ica Maxi Lindhagen väljer Swegreen

När Stockholms enda Ica Maxi-butik inom tullarna ska bli självförsörjande på bladgrönt väljer de Swegreens världsunika butiksodling. Bygget är i full gång och odlingen beräknas vara igång i augusti.

– Vi på Ica Maxi Lindhagen har höga ambitioner och är måna om att alltid ligga i framkant. Både när det gäller att erbjuda våra kunder ett utbud och en upplevelse utöver det vanliga. Genom att investera i en egen butiksodling visar vi att hållbarhet är en prioriterad fråga för oss, säger Ica Maxi Lindhagens handlare Fredrik Rister.

Medvetna konsumenter

Avtalet mellan Swegreen och Ica Maxi Lindhagen innebär att butiken blir först av matbutikerna inom tullarna i Stockholm med att erbjuda hyperlokalt producerade grödor, odlade från frö till färdig planta inne i butiken. Med den digitalt övervakade, klimatsmarta butiksodlingen kommer Ica Maxi Lindhagen dagligen, året runt, att kunna erbjuda sina kunder nyskördade, dagsfärska och klimatsmart odlade örter och sallater - som dessutom inte har transporterats för att nå butikshyllan.

– Våra kunder är medvetna konsumenter som gärna lägger närproducerad och hälsosam mat i varukorgen. Närmare än såhär blir det inte, när de nu till och med kan handla grönsaker som odlats på plats i butiken. Dessutom på ett så pass klimatsmart sätt, säger Fredrik Rister.

En hållbar nyhet

– Livsmedel som säljs i svenska butiker har ofta färdats flera tusen kilometer innan den hamnar på tallriken, medan våra grödor inte har transporterats alls. Detta tillsammans med vår odlingsteknik ger grödor med bättre hållbarhet, bättre konsistens – och även bättre smak och ett högre näringsinnehåll, säger Swegreens vd Pierre Mohlin.

Bygget på Ica Maxi Lindhagen är i full gång och odlingen beräknas kunna börja producera grödor i augusti i år.

– Vi på Swegreen känner oss enormt glada och stolta över att vi tillsammans med Ica Maxi Lindhagen nu etablerar den första butiksodlingen inom tullarna. En god, nyttig och hållbar nyhet för alla Stockholmsbor, avslutar Pierre.