Free cookie consent management tool by TermsFeed

28 FEBRUARY 2022 12:11

Swegreen får hedersutmärkelse i tävlingen Smart Industri 2021

Swegreen prisas för sin digitala lösning för vertikalodling, vid företagstävlingen Smart Industri som arrangeras av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Smart Industri uppmärksammar och belönar företag som utnyttjar och tar tillvara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med konkret implementering och resultat. Priset initierades redan 2016 när Sveriges dåvarande näringsminister Mikael Damberg lanserade den nationella strategin för digitalisering och efterlyste åtgärder brett inom ryggraden av den svenska industri- och verkstadssektorn. Evenemanget har sedan dess genomförts av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, i samarbete med Svenska Teknikföretagen och Siemens.

Hederspris i Smart Industri till Swegreen

Swegreen erbjuder en automatiserad och digitaliserad lösning för butiksintegrerad vertikalodling av bladgrönt, örter och sallader året runt, tilldelas ett hederspris i 2021 års upplaga av Smart Industri.

Prisutdelningen inleddes av IVA:s vice vd och med ett meddelande från näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson. Sepehr Mousavi och Andreas Dahlin från Swegreen tog emot priset av juryns ordförande Johan Weigelt samt juryledamöterna Mikael Leksell, vd för Siemens i Norden, och Klas Wåhlberg, vd för Teknikföretagen.

Motiveringen för hedersomnämnandet lyder: ''Swegreen som företag är ett mycket bra exempel på hur intelligent teknik i kombination med innovativa och utmanande idéer kan användas för att skapa helt nya affärsmodeller – och till och med bli något helt annat och bättre än originalet. Företagets tydliga fokus på digitalisering som ett verktyg för att bidra till hållbara lösningar och cirkulär ekonomi är också väl värt att lyfta fram i sig. "

"Årets finalister var väldigt olika i sin verksamhet men är alla goda exempel på de möjligheter som digitaliseringen öppnar upp. Årets priser går till företag som har använt digitalisering för att utveckla helt nya affärsmodeller. Detta visar kraften i digitaliseringen och vi vill lyft fram dem som förebilder för andra att inspireras av'', konstaterar Johan Weigelt, vice ordförande i IVA och juryns ordförande.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien